Dla mnie termin "nurek jaskiniowy" oznacza osobę, która nurkuje w jaskiniach. Termin "warsztaty jaskiniowe" oznacza przedsięwzięcie, które odbywa sie w jaskini (różne przedsięwzięcia, bo różne mogą być warsztaty). Samo słowo "warsztaty"- w kontekście nurkowania - oznacza dla mnie działanie szkoleniowo-doskonalące nie będące formalnym kursem, a więc poza standardami szkoleniowymi i bez certyfikacji.
Tym samym nie rozumiem, jak mozna przeprowadzić warsztaty podlodowe bez lodu, warsztaty jaskiniowe bez jaskini czy warszaty rebriderowe bez rebridera.
Nie jestem prześmiewcą, doceniam twoje inicjatywy i podziwiam pasję z jaką prowadzisz swoja działalność. Być może dla wielu osób termin "warsztaty jaskiniowe" oznacza to samo co " warsztaty technik jaskiniowych". Dla mnie jest to duża różnica.
Sonny - 12-08-2009, 15:12
Temat postu:
Nie ma o czym dyskutować to się ludzie czepiają
A ja uważam, że takie warsztaty to fajna sprawa i chętnie wziąłbym udział, bo zawsze można się nauczyć czegoś nowego
Michał jaki jest koszt ? Dało by się zorganizować coś takiego w 3Mieście ? Może techniki jaskiniowe na wrakach ?
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz