Wojtek Filip napisał/a: |
Damian podobne ogłoszenie zawiesił na FN (nie sprawdzałem ile razy) |
Wojtek Maciejewski napisał/a: |
Inna para kaloszy to jak sklepy nurkowe nas łupą jak Janosik, skoro 22 SE w sklepie kosztuje około 1150 zł a kolega nówki sprzedaje za 800 zł a zapewne charytatywnie tego nie robi tylko też na tym zarabia.
Rozumiem podatki, koszty lokalu, coś trzeba zarobić itp. Marża musi być. Ale dlaczego aż taka wysoka? Byle duperel "nurkowy" i już kosztuje jakby był ze złota. |
Adam Jaworski napisał/a: |
zobacz, ile nowych nieużywanych ludzie od razu sprzedają, to musi coś znaczyć"... |
Abramik napisał/a: |
Ze swojej strony tez moge sie przyznac ze kupilem worek u kolegi Damiana i jestem zadowolony. |
Adam Jaworski napisał/a: |
Ależ mi zupełnie o co innego chodzi! |
crowley napisał/a: |
ciekawi mnie jak z ewentualną gwarancją. sprzedający dawał paragony? np u OMSa zakup poza oficjalnym dystrybutorem powoduje brak możliwości korzystania z serwisu OMS i nawet serwisu pogwarancyjnego OMS. |
kindofblue napisał/a: | ||
A jaka to różnica przy Kc i kilku innych ustawach ? Czasami warto wiedzieć gdzie jest standard ... |
Jarek Andrzejewski napisał/a: |
Co do KC w zakresie sprzedaży konsumenckiej, to obowiązuje ona, jeśli sprzedawca jest przedsiębiorcą. W innych przypadkach obowiązują przepisy o rękojmi za wady. |
kindofblue napisał/a: | ||
Kc obowiązuje zawsze, chyba że wyłączysz w umowie rękojmie i gwarancje. Sprzedaż konsumencka to odrębna ustawa regulująca relacje przedsiębiorca - konsument. Polecam jeszcze ochronę związaną z umowami zawieranymi na odległość. |
kindofblue napisał/a: |
Kc obowiązuje zawsze, chyba że wyłączysz w umowie rękojmie i gwarancje. |