Do tej pory byłem zadowolony z tego serwisu.
Transakcje odbywały się szybko, solidnie i w przystępnych cenach... aż tu naraz...
Ponad 3 tygodnie temu zamówiłem w deepstopie na twina w "specjalnej wersji" (ocynkowane, nieco dłuższe butle) + dedykowany balast. Jako, że wcześniej kupowałem dokładnie te same zestawy, wiedziałem, że czasem zdarzało się, że po złożeniu zamówienia, butle były wysyłane do cynkowania i dopiero wtedy wysyłane do zamawiającego. Dawało to ok 1 tygodniowy poślizg. Przyjąłem, że założenie "wyślą w przeciągu 10 dni" jest całkowicie pewne i wg takiego terminu mogę planować to i owo.
Przy ostatniej transakcji napisałem do Hansa już przy zamówieniu, że zależy mi na jak najszybszej realizacji (wyjazdy, plany itp.) - odpisał, że butle wyjdą ASAP, więc spokojnie zagłębiłem się w lekturze "Nurkowania w weekend". Po 10 dniach napisałem ponownie z zapytaniem o nr przesyłki - odp. "musieliśmy wysłać obejmy do polerowania" przesyłka wyjdzie w przeciągu 2-3dni, ale jeżeli chcę niepolerowane, to wyjdzie "od ręki". Odpowiadam, że zaczekam. Po kolejnym tygodniu, kolejne pytanie i odp. "firma V4Tec ma wolne i niestety nic na to nie poradzą".
Czekając na koniec wakacji w V4Tec, czekam też na mojego twina z obejmami jak lustra...
Stopień nurkowy: Tech.Cave
Ubezpieczenie: DAN/VDST Pomógł: 55 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 3501 Skąd: NUE
Wysłany: 14-05-2008, 10:53
Ale co autor tego watku chcial nam przez to powiedziec?
U Hansa kupowalem do tej pory pare razy. Zawsze w przeciagu jednego dnia dostawalem potwierdzenie lub telefon, jesli zamowiony sprzet byl "nie na stanie".
_________________ [quote:e1aa1c559f="KasiaK"]ja sie nie boje siebie
boje sie tych z ktorymi mialabym plywac[/quote]
Ale co autor tego watku chcial nam przez to powiedziec?
ano to, że podobnie jak Ty:
martin napisał/a:
U Hansa kupowalem do tej pory pare razy. Zawsze w przeciagu jednego dnia dostawalem potwierdzenie lub telefon, jesli zamowiony sprzet byl "nie na stanie".
Tymczasem teraz okazuje się, że nie tylko nie otrzymałem informacji o tym, że coś nie gra, ale dostałem takie, które pokrzyżowały mi skutecznie 2x plany nurkowe - więc postanowiłem się poskarżyć wszystkim jaki ten Hans niedobry i jaka straszna niesprawiedliwość mnie spotkała .
Na poważnie: zaskoczony byłem brakiem informacji i niedokładnymi, spóźniającymi się odpowiedziami.
Minęły 2 godziny...
...i napisz tu człowieku o nieszczęściu, a uszczęśliwią Cię od razu :
właśnie dostałem info, że sprzęt dotrze do mnie w najbliższy poniedziałek...
Twin przyszedł i wypełnił okolicę swoją ocynkowatością...
W radosnych pląsach zacząłem przeszukiwać karton w poszukiwaniu balastu, który zamówiłem razem z twinem... szukałem, szukałem...
...i znalazłem - odręczny wpis na fakturze "balast dojdzie w następnej przesyłce"
zgadza sie. ja kupowalem i musze powiedziec ze nigdy nie mialem problemu, ale moze podejscie sprzedajacego sie zmienia, a moze poprostu mieli zly dzien. jak ktos mnie pyta to zawsze polecam ten sklep.
_________________ Friendship is like pishing your pants, everyone can see it, but only you can feel the true warmth.
Daleki jestem od skreślenia deepstopa z listy ulubionych sklepów. Mimo wszystko dziwnie się czuję kiedy jego ekipa 3 x zmienia mi plany nurkowe, mogąc załatwić wszystko jednym mailem w stylu "nie ma butli" czy "nie ma balastu". Co ciekawe poprzednio tak właśnie było - zawsze wiedziałem kiedy mogę się spodziewać czegoś, czego akurat nie było na stanie...
Sklep trafia u mnie do działu "zakupy z niespodziankami"
Żeby zamknąć temat (przynajmniej z mojej strony ) . W ubiegłym tygodniu po kolejnym mailu do Hansa z nieśmiałym dopiskiem, że jestem nieco dysapintyd, otrzymałem odpowiedź w krótkich, żołnierskich słowach: ich szuldigung for spóźnienie - przesyłka będzie w przyszłym tygodniu
...no i jest - dobry, bo niemiecki ołów dotarł do mnie dziś o poranku.
Od chwili złożenia zamówienia, do jego realizacji minęło blisko 1,5 miesiąca .
Mam nadzieję, że to mocno jednorazowa wpadka i kolejne zamówienia będą się działy całkiem normalnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum