Stopień nurkowy: -)
Stopień instruktorski: OWSDI, MSDT Pomógł: 24 razy Wiek: 55 Dołączył: 02 Lut 2006 Posty: 1577 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-03-2011, 00:46
arecki napisał/a:
a moze by tak klucz hakowy do tego dodac?
Chętnie.
Do tego teraz już nie, wiele osób musiało by przemyśleć ponownie decyzję, akceptować itd...
Do takiego w następnej edycji lub zupełnie innego, zależnie czy miał by być podwodny czy raczej serwisowy - "suchy".
Do czego ma pasować / służyć?
Jak ma wyglądać?
Może możesz zrobić odręczny rysunek i zwymiarować?
promien troche wieksz od promienia nakretki automatu (mi wychodzi 21mm), trzpien troche miejszy od srednicy otworu w nakretce (3.5mm)
Zaznaczam, ze nie mierzylem suwmiarka tylko linijka
Stopień instruktorski: OWSDI, MSDT Pomógł: 24 razy Wiek: 55 Dołączył: 02 Lut 2006 Posty: 1577 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-03-2011, 04:13
Jasne, sam sobie zmierzę Mam jakiegoś w szufladzie
Opcja tania - z jednego kawałka - do odkręcania raczej "luźnego" połączenia
Opcja droga - z wkręconym (wymiennym) pinem z czegoś twardego (rdzewnego!) ma szansę na kilka "prawdziwych serwisów" sprzętu zaciśniętego czy zapieczonego...
Ale przecież tego nie ma potrzeby używać pod wodą...
Prędzej zrobię niezależne narzędzie w kształcie pierścienia z rączkami i wkręcanym pinem od zewnątrz (twarda śrubka ogolona na końcu z gwintu - do dorobienia samemu).
Coś jak obudowa do narzynek. Powinno wyjść tanio, wystarczająco mocno i do regeneracji samodzielnej.
Co Ty na to?
arecki napisał/a:
kosztuje jakby byl ze zlota
Klucze z linków kosztują 80-90 zł.
Jakoś nie sądzę aby to co zrobię było znacząco tańsze. No może przy kilkudziesięciu chętnych...
Wysłany: 11-03-2011, 05:42
Nowe wymiary: 147 x 57
Nowe funkcje:
1. klucz pazurkowy do pierwszego stopnia Apeks
2. potencjalna możliwość dodania inbusa 8 mm do pestek din-int
Jak?
W prawym dolnym rogu jest otwór kwadratowy.
Wkładamy weń śrubę zamkową M5 a od drugiej strony nakładamy grubą podkładkę (lub ze dwie cienkie) i zakręcamy nakrętkę... na klucz płaski 8mm
Nakrętkę polecam nakręcić na mocny klej, np. cyjanoakryl.
No i ta nakrętka jest teraz kluczem do pestek.
Wysłany: 11-03-2011, 12:59
Cytat:
Do niedzieli przewidujesz jakieś zmiany jeszcze czy już mogę składać zamówienie? :>
Zmian zasugerowanych areckim też nie przewidywałem
Ale podkreślam, jeśli nowszy projekt ktokolwiek uzna za gorszy - wcześniejsze są całkowicie dostępne. Trzeba śledzić wątek lub od razu zaznaczyć "fix" i wtedy wprowadzając zmianę (nową wersję) zafixowanego zamówienia nie zmodyfikuję do nowszej wersji.
Umówmy się, że nie wprowadzę zmian po 15:00 w niedzielę
Wysłany: 11-03-2011, 13:32
Ale wtedy nie zadziała w sposób planowany W okolicy środka zakleszcza się kwadratowe wrzecionko zaworu.
Ale ciekawy pomysł. Raczej nacięcie do łapania jednego ze skrzydełek motylka, są wystarczająco mocne. Pokombinuję Jeśli chcesz to w miejscu "miejsca na dokręcacz pestki" mogę Ci tak zrobić (i wszystkim, którzy o to poproszą).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum